Ajankohtaista

Tälle palstalle tulee tietoja, kun jälleen pääsemme toimimaan. Hallitus

Uimahallissa ja Aarresaaressa jäsenetu on edelleen voimassa , 0,50 €/kerta/vko

Keilaus ja laulut ovat toistaiseksi tauolla vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Tulevat hallituksen kokoukset

17.8.2021 klo 16.30  OlotilaMediatiedote 11.5.2021


Helppo liikkua -viikolla 17.5.–23.5.2021 Invalidiliitto muistuttaa esteettömästä pysäköinnistä Saarijärvellä

Tänä vuonna Helppo liikkua -viikon teemana on esteetön pysäköinti ja esteettömien pysäköintipaikkojen luvanvarainen käyttö. Kampanjan avulla pyrimme helpottamaan eri tavoilla liikkuvien ihmisten päivittäistä asiointia, kuten kaupassa käyntiä. K-ryhmä on mukana edistämässä yhdenvertaista asiointia ja esteettömyyttä valtakunnallisen kampanjan yhteistyökumppanina.

Esteetön pysäköinti on välttämätön ympärivuotisen asioinnin mahdollistamiseksi. Liikuntarajoitteinen tarvitsee autosta poistumiseen ja autoon siirtymiseen enemmän tilaa verrattaessa muihin pysäköintipaikkoihin. Esimerkiksi auton ovet tulee saada avattua kokonaan siirryttäessä istumaan pyörätuoliin. Esteettömän pysäköintipaikan tulee olla mahdollisimman lähellä ovia. Talviaikaan siirtymämatka on mahdollisimman lyhyt, sillä esimerkiksi sohjossa kulkeminen pyörätuolilla on erittäin haastavaa. Esteettömän pysäköintipaikan puuttuminen voi estää koko asioinnin. Pysäköintipaikkojen kunnossapito on tärkeää sekä esteettömien pysäköintipaikkojen merkitseminen siten, että opasteet ovat näkyvillä ympäri vuoden. 

Meidän kaikkien on hyvä muistaa, että vaikka asia tällä hetkellä tuntuu vieraalta ja kaukaiselta, jonain päivänä se voi olla osa omaa elämää tai lähipiiriä.

Lisätietoja Helppo liikkua-viikosta Saarijärven Invalidit ry:n esteettömyysvastaava Tuija Laitiselta, tuijalaitinen2@gmail.com sekä Invalidiliiton kotisivulta www.helppoliikkua.fi 

Esteetöntä pysäköintipaikkaa käyttävällä tulee olla liikkumisesteisen pysäköintitunnus. Sen tulee olla esillä tuulilasilla näkyvällä paikalla.

Saarijärven Invalidit ry hallitus